Pretraga
Close this search box.

Tradicija, ukus i turističko uživanje

Gastronomska manifestacija u blizini Stare planine

Pihtijada u Svrljigu, foto: Svrljiške novine
Pihtijada u Svrljigu, foto: Svrljiške novine

Šesta po redu „Pihtijada“ očekuje sve ljubitelje ove tradicionalne poslastice u srcu Srbije. Na Krstovdan, 18. januara, gradski park u Svrljigu postaće epicentar ukusnih takmičenja i gastronomske čarolije, pružajući posetiocima jedinstven doživljaj kulinarske umetnosti.

Manifestaciju organizuju Centar za turizam, kulturu i sport i Opština Svrljig, dajući priliku lokalnim majstorima kuvanja da pokažu svoje umeće u pripremi pihtija. Takmičarski deo događaja planiran je upravo tog četvrtka, dok će ocenjivanje i proba biti zakazani za 19. januar, na dan Bogojavljanja.

Svi zainteresovani za učešće mogu se prijaviti do 16. januara putem telefona 061/187-3333 Slaviši Aleksiću, koordinatoru manifestacije.

Važno je napomenuti da se Svrljig nalazi na svega 60 km od Stare Planine, i predstavlja ključnu tačku kroz koju posetioci moraju proći kako bi stigli do ove prelepe planinske destinacije. Povezivanje „Pihtijade“ sa turističkom ponudom ovog kraja dodatno obogaćuje doživljaj, nudeći posetiocima priliku da istraže i uživaju u lepotama obližnje Stare Planine nakon uživanja u gastronomskim čarima.

Očekujemo da će ova manifestacija okupiti brojne kulinarske entuzijaste i pružiti nezaboravno gastronomsko iskustvo svim posetiocima. Svrljig će tako postati epicentar ukusne tradicije na šestom po redu okupljanju ljubitelja ovog specijaliteta, promovišući bogatstvo lokalne kulinarske baštine i turistički potencijal ovog pitoresknog kraja.

Piše: Jelisaveta Stajić

Imate komentar?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Najnovije na portalu

APEL

MUP apelovao na građane da ne pale travu i rastinje zbog opasnosti od požara

Dobro došli

Festival vodopada na Staroj planini!

Pridružite se našem pokretu

Oživimo Staru Planinu zajedno!

Smestaj na Staroj Planini