Pretraga
Close this search box.

Ne palite na otvorenom!

Težak dan za Staru planinu – izgorelo 100 hektara niskog rastinja i borova

Ilustracija, požar, foto: pixabay.com
Ilustracija, požar, foto: pixabay.com

Jutros u 7:30 časova, vatrogasci iz Pirota su uspeli da lokalizuju požar koji je izbio sinoć na Staroj planini, u ataru sela Dobri Do.

Intenzivna borba sa vatrenom stihijom trajala je tokom cele noći, a površina od oko 100 hektara niskog rastinja i borova je izgorela. Prema saopštenju Odeljenja za vanredne situacije u Pirotu, aktivnosti na likvidaciji požara su u toku.

Požar je prijavljen sinoć u 19 časova, nakon čega je vatrogasna jedinica odmah reagovala. Na terenu, koji je izuzetno nepristupačan, kod mesta Dupni kamen na Staroj planini, angažovano je 18 vatrogasaca i sedam članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Pirota.

Zahvaljujući brzoj reakciji i angažovanju sedam vatrogasnih vozila i dva specijalna terenska vozila, požar je uspešno stavljena pod kontrolu u ranim jutarnjim časovima. Vatrogasci i dalje ostaju na terenu kako bi se izvršila potpuna likvidacija požara.

Nema izveštaja o povređenima, ali je pričinjena značajna materijalna šteta zbog izgorelog područja od oko 100 hektara niskog rastinja i borova.

Istraga o uzrocima požara je u toku.

Piše: simplelook

Imate komentar?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Najnovije na portalu

APEL

MUP apelovao na građane da ne pale travu i rastinje zbog opasnosti od požara

Dobro došli

Festival vodopada na Staroj planini!

Pridružite se našem pokretu

Oživimo Staru Planinu zajedno!

Smestaj na Staroj Planini