Pretraga
Close this search box.

Stara planina gotovo 5 meseci godišnje prekrivena snegom

Stara planina, foto: E.R.
Stara planina, foto: E.R.

Stara planina, kao jedna od najimpresivnijih planinskih masa na Balkanu, prostire se kroz Srbiju i Bugarsku, predstavljajući pravo blago obe zemlje.

U Srbiji, Stara planina se proteže na jugoistoku zemlje, obuhvatajući delove opština Pirot, Dimitrovgrad, Knjaževac i Svrljig. Na bugarskoj strani, poznata je kao Balkanska planina.

Osim što je gotovo pet meseci godišnje prekrivena snegom, Stara planina je poznata po svojim spektakularnim skijaškim stazama koje plene neizmernom lepotom planinske zime. Osim skijanja, planina nudi i brojne druge aktivnosti poput planinarenja, vožnje bicikla, planinskog trčanja i obilaska netaknute prirode.

Stara planina privlači veliki broj turista svake godine, kako iz Srbije, tako i iz drugih zemalja regiona. Njena popularnost među ljubiteljima skijanja i prirode konstantno raste, a infrastrukturni razvoj i unapređenje turističkih sadržaja čine je još privlačnijom destinacijom.

U poređenju sa drugim planinama u regionu, Stara planina se ističe svojom divljom lepotom i očuvanom prirodom. Uzimajući u obzir sve ove činjenice, posetiti Staru Planinu je pravo iskustvo za sve one koji žele da dožive čarobnost planinskog sveta i uživaju u svežem planinskom vazduhu i snežnim avanturama.

Piše: simplelook

Imate komentar?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Najnovije na portalu

APEL

MUP apelovao na građane da ne pale travu i rastinje zbog opasnosti od požara

Dobro došli

Festival vodopada na Staroj planini!

Pridružite se našem pokretu

Oživimo Staru Planinu zajedno!

Smestaj na Staroj Planini