Pretraga
Close this search box.

Novosti sa Stare planine

Od danas u funkciji četvorosed Babin zub i gondola sa pripadajućim stazama

Stara planina, foto: Staraplanina.info
Stara planina, foto: Staraplanina.info

Danas je Stara planina, jedna od najlepših planinskih destinacija u Srbiji, dodatno obogatila svoju turističku ponudu. U funkciju su puštene nove atrakcije koje će dodatno oplemeniti iskustvo posetilaca.

Jedna od najznačajnijih novina je četvorosedna žičara „Babin zub“, koja će omogućiti ljubiteljima planinarenja i skijanja brži i udobniji pristup vrhovima. Ova moderna žičara ne samo da će olakšati pristup najatraktivnijim delovima planine, već će omogućiti i spektakularne poglede na netaknutu prirodu koja Staru planinu čini jedinstvenom.

Pored toga, ponosno je puštena u rad i Gondola, koja će posetiocima pružiti nezaboravno iskustvo vožnje iznad planinskih vrhova. Ova panoramska gondola će se kretati duž prelepe planinske panorame, pružajući neponovljive prizore i priliku za uživanje u prirodi na jedinstven način.

Uz nove žičare, otvorene su i nove staze koje će zadovoljiti sve ljubitelje zimskih sportova, ali i planinskog trekkinga.

Stara planina tako nastavlja da privlači brojne posetioce svojom prirodnom lepotom i mogućnostima za aktivan odmor tokom cele godine.

Piše: Milena Ristić

Imate komentar?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Najnovije na portalu

APEL

MUP apelovao na građane da ne pale travu i rastinje zbog opasnosti od požara

Dobro došli

Festival vodopada na Staroj planini!

Pridružite se našem pokretu

Oživimo Staru Planinu zajedno!

Smestaj na Staroj Planini