Pretraga
Close this search box.

Turizam na nivou

„Babin zub“ – Najlepši vrh Stare planine sa skijaškim centrom

Pogled na Babin zub, foto: Staraplanina.INFO
Pogled na Babin zub, foto: Staraplanina.INFO

„Babin zub“, planinski vrh smešten na nadmorskoj visini od 1.758 m, predstavlja jedan od najupečatljivijih i najlepših pejzaža na teritoriji Stare Planine. Ovaj izuzetan prirodni biser Srbije nudi neponovljive prizore i prirodne lepote koje ostavljaju bez daha. Njegove karakteristične stene spektakularno se spuštaju jugozapadno prema Midžoru, najvišem vrhu ne samo Stare Planine, već i cele Srbije.

„Babin zub“ je takođe zaštićeni prirodni rezervat, što potvrđuje njegovu izuzetnu vrednost u očuvanju prirode.

Skijaški centar „Babin zub“ prostire se na nekoliko lokacija u okviru ove prelepe planinske regije. Pored brojnih prirodnih atrakcija i planinskih staza, skijašima i posetiocima nudi raznovrsne mogućnosti za zimski užitak. „Babin zub“ skijaški centar ima modernu četvorosednu žičaru „Konjarnik“, opremljenu pokretnom trakom za lakše ukrcavanje skijaša, sa kapacitetom od čak 1.400 skijaša na sat. Takođe, posetioci mogu uživati u ski liftu „sidro“ na stazi „Sunčana dolina“, koji može prevesti 1.200 skijaša na sat. Za najmlađe skijaše, tu je i dečiji ski vrtić sa pokretnom trakom „Markova livada“.

Sve ovo čini „Babin zub“ skijaškim centrom jednim od najatraktivnijih i najposećenijih mesta za zimovanje i rekreaciju u Srbiji. Ukoliko ste ljubitelj prirode i skijanja, ovo je mesto koje definitivno treba da posetite.

Očekujemo vas da zajedno uživamo u čarima Stare Planine.

Piše: simplelook

Imate komentar?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Najnovije na portalu

APEL

MUP apelovao na građane da ne pale travu i rastinje zbog opasnosti od požara

Dobro došli

Festival vodopada na Staroj planini!

Pridružite se našem pokretu

Oživimo Staru Planinu zajedno!

Smestaj na Staroj Planini